Univerzumegyetem

Éljen egészségesen! Gyógyuljon meg! Alkalmazza a természetes anyagokat! Nem csoda, hanem valóság!

Üdvözöljük az idelátogatókat! Használja ki Ön is a lehetőséget és küldje be kedvenc, vagy különlegesnek mondható egyedi receptjét! Törekedjen rá, hogy röviden érthetően írja le. Hozzávalók, elkészítés menete. Beküldéshez használja a levelező ablakot, vagy írjon e-mail címünkre! 

univerzumegyetem@gmail.com 

Első képünkön Reiki mesterünk egyik kedvenc vendégvárójának fényképe látható. 
Mézes csirkemell, sertésmáj falatok, zöldség, rizs és friss gyümölcs és rizs körettel. Mindez wookban elkészítve.



Kókuszos tekercs Leyla módra Erdélyből 

Hozzávalók: 

60 dkg liszt 
25 dkg vaj 
4 tojás sárgája 
2 dkg élesztő 
tej annyi, amennyibe az élesztő felfut 
2 kávés kanál porcukor 
késhegynyi só 
-ezt mind össze gyúrjuk, és kinyújtjuk 

Töltelék: 


- 6 tojás fehérjét, 35 dkg porcukorral gőz felett felverjük jó keményre, majd mikor kész van, kókusz reszeléket kavarunk bele ,és ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, és felcsavarjuk. 
- felvágjuk, majd kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük és hagyjuk 10 percet kelni, majd forró sütőben sütjük. 



Zöldséges - húsos saslik Erdélyben 

Hozzávalók ( 4 személyre): 

6 fej közepes nagyságú vöröshagyma 
2 evőkanál vaj vagy margarin 
20 dkg rizs 
1 l húsleves (porból vagy kockából) 
10 dkg sajt 
30-30 dkg sertés és marha hús 
12 db babérlevél 
2 db közepes sárga répa 

12 vékony szelet füstölt szalonna 

10 dkg csiperke gomba 

6 evőkanál olaj 

só,őrölt fehér bors 

3-4 paradicsom 

petrezselyem zöld a díszítéshez


Elkészítés: 
- 2 fej vöröshagymát megtisztítunk, finomra vágunk, majd fölhevített zsírban üvegesre pároljuk. 
- hozzáadjuk a megmosott rizst, és együtt dinszteljük tovább. 
- felöntjük húslevessel, felforraljuk, és kb. 30 percig pároljuk. 
- a sajtot finomra reszeljük, a rizshez keverjük és az edényt levesszük a tűzről. 
- a húst megmossuk, szárazra töröljük, egyforma kockára vágjuk, majd a szalonnával és a babérlevéllel váltogatva 4 nyársra húzzuk 
- a maradék hagymát 4 felé vágjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk. 
- a zöldségeket is 4 nyársra húzzuk váltogatva. 
-2 serpenyőbe felhevítjük a zsiradékot. 
- az egyikben kb. 15-20 percig a zöldséget, és a másikban kb. 10-15 percig a húsos nyársakat sütjük. 
- időnként megforgatjuk, legvégül sóval és borssal ízesítjük. 
- a kétféle nyársat a sajtos rizottóra helyezve tálaljuk, petrezselyem zölddel díszítjük 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 5
Heti: 12
Havi: 3
Össz.: 4 807

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Univerzumegyetem - © 2008 - 2025 - univerzumegyetem.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »