Üdvözöljük az idelátogatókat! Használja ki Ön is a lehetőséget és küldje be kedvenc, vagy különlegesnek mondható egyedi receptjét! Törekedjen rá, hogy röviden érthetően írja le. Hozzávalók, elkészítés menete. Beküldéshez használja a levelező ablakot, vagy írjon e-mail címünkre!
univerzumegyetem@gmail.com
Első képünkön Reiki mesterünk egyik kedvenc vendégvárójának fényképe látható.
Mézes csirkemell, sertésmáj falatok, zöldség, rizs és friss gyümölcs és rizs körettel. Mindez wookban elkészítve.
Kókuszos tekercs Leyla módra Erdélyből
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojás sárgája
2 dkg élesztő
tej annyi, amennyibe az élesztő felfut
2 kávés kanál porcukor
késhegynyi só
-ezt mind össze gyúrjuk, és kinyújtjuk
Töltelék:
- 6 tojás fehérjét, 35 dkg porcukorral gőz felett felverjük jó keményre, majd mikor kész van, kókusz reszeléket kavarunk bele ,és ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, és felcsavarjuk.
- felvágjuk, majd kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük és hagyjuk 10 percet kelni, majd forró sütőben sütjük.
Zöldséges - húsos saslik Erdélyben
Hozzávalók ( 4 személyre):
6 fej közepes nagyságú vöröshagyma
2 evőkanál vaj vagy margarin
20 dkg rizs
1 l húsleves (porból vagy kockából)
10 dkg sajt
30-30 dkg sertés és marha hús
12 db babérlevél
2 db közepes sárga répa
12 vékony szelet füstölt szalonna
10 dkg csiperke gomba
6 evőkanál olaj
só,őrölt fehér bors
3-4 paradicsom
petrezselyem zöld a díszítéshez
Elkészítés:
- 2 fej vöröshagymát megtisztítunk, finomra vágunk, majd fölhevített zsírban üvegesre pároljuk.
- hozzáadjuk a megmosott rizst, és együtt dinszteljük tovább.
- felöntjük húslevessel, felforraljuk, és kb. 30 percig pároljuk.
- a sajtot finomra reszeljük, a rizshez keverjük és az edényt levesszük a tűzről.
- a húst megmossuk, szárazra töröljük, egyforma kockára vágjuk, majd a szalonnával és a babérlevéllel váltogatva 4 nyársra húzzuk
- a maradék hagymát 4 felé vágjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk.
- a zöldségeket is 4 nyársra húzzuk váltogatva.
-2 serpenyőbe felhevítjük a zsiradékot.
- az egyikben kb. 15-20 percig a zöldséget, és a másikban kb. 10-15 percig a húsos nyársakat sütjük.
- időnként megforgatjuk, legvégül sóval és borssal ízesítjük.
- a kétféle nyársat a sajtos rizottóra helyezve tálaljuk, petrezselyem zölddel díszítjük